
5-8 gulerødder
1 l sylteglas
et drys fennikelfrø
1 stk stjerneanis
et drys peberkorn
1 spsk salt
1 snapsglas snaps eller vodka
- Kom et drys fennikelfrø, stjerneanis og hel peber i ca. 5 dl vand. Bring det i kog og lad det simre et par minutter. Kom ca. 20 g salt i. Lad det køle ned.
- Skræl gulerødder. Læg dem på en oliefri, ren og tør tallerken. Lad vandet på overfladerne fordampe væk.
- Rengør glas. Skyl glasset og låget med kogende vand. Hæld lidt vodka i glasset, skru låget på, og ryst grundigt.
- Kom gulerødderne i sylteglas. Hæld lage i. Hæld ca. 20 g snaps i. Drys lidt salt over. Skru låget fast på. Stil det et køligt og mørkt sted. Åben låget en gang i mellem i de første 3-7 dage, så du fjerner lufttrykket.
- Lad det fermentere i mindst 2 uger.
Tips & tricks:
- Husk at bruge en hel ren gaffel, når du tager frugterne ud. Fermenterede grøntsager kan holde i månedsvis.
- Du kan altid fortsætte med at skifte fermenterede gulerødder ud, og komme nogle nye i, ved at hælde den overskydende væske ud og tilsætte lidt salt og vodka.