Fermenteret gulerod

fermenteret gulerod

5-8 gulerødder
1 l sylteglas
et drys fennikelfrø
1 stk stjerneanis
et drys peberkorn
1 spsk salt
1 snapsglas snaps eller vodka

  • Kom et drys fennikelfrø, stjerneanis og hel peber i ca. 5 dl vand. Bring det i kog og lad det simre et par minutter. Kom ca. 20 g salt i. Lad det køle ned.
  • Skræl gulerødder. Læg dem på en oliefri, ren og tør tallerken. Lad vandet på overfladerne fordampe væk.
  • Rengør glas. Skyl glasset og låget med kogende vand. Hæld lidt vodka i glasset, skru låget på, og ryst grundigt.
  • Kom gulerødderne i sylteglas. Hæld lage i. Hæld ca. 20 g snaps i. Drys lidt salt over. Skru låget fast på. Stil det et køligt og mørkt sted. Åben låget en gang i mellem i de første 3-7 dage, så du fjerner lufttrykket.
  • Lad det fermentere i mindst 2 uger.

Tips & tricks:

  • Husk at bruge en hel ren gaffel, når du tager frugterne ud. Fermenterede grøntsager kan holde i månedsvis.
  • Du kan altid fortsætte med at skifte fermenterede gulerødder ud, og komme nogle nye i, ved at hælde den overskydende væske ud og tilsætte lidt salt og vodka.

fermenteret gulerod
Fermenteret gulerod
Vegansk risalamande
Vegansk risalamande
Stegte edamamebønner
Stegte edamame
Sursød salat med tofu